TV der bevæger dig

Nedlagt virksomhed går strygende

Danfoss i Flensborg har masser af arbejde, men alligevel står virksomhedens ledelse fast på at lukke. Mange af de fyrede medarbejdere er sat på overarbejde, oplyser Flensborg Avis. 

Der er masser af arbejde på Danfoss Flensborg, men ikke nok til at hindre en lukning den 1.maj.

Oprindelig var det meningen at slukke for maskinerne på Danfoss Flensborg den 1. marts. Men den går ikke. Helt uventet er der kommet så mange nye ordrer i hus, at produktionen er forlænget til den l. maj.

Fin dag-løn

Danfoss Flensborg fremstiller kompressorer til køleskabe, men produktionen skal flyttes til Kina, hvor en fabrik er etableret. Den kinesiske produktion kan ikke følge med efterspørgslen. Derfor blev to ugers juleferie i Flensborg udsat for de medarbejdere, der havde lyst til at gå på arbejde. I stedet arbejdede de på overtid, og det gav næsten 2000 kroner oveni lønnen hver dag.

Direktør Mogens Søholm siger til Flensborg Avis, at 80 medarbejdere er blevet bedt om at blive til l.maj i stedet for 1.marts, men der er ikke planer om at opgive lukningen af virksomheden. Det vil stadig være billigere at produceret kompressorer i Kina.

Lige nu bliver der fem dage om ugen arbejdet i tre holds-skift på Danfoss Flensborg, og ledelsen overvejer at gøre lørdag til arbejdsdag.