TV der bevæger dig

Ny tysk jubel over danske afgifter

Den tyske supermarkedskæde Edeka jubler over de højere danske afgifter. Omsætningen i grænseområdet er steget seks procent.

Det er ikke kun grænsesupermarkederne syd for den dansk-tyske grænse, der nyder godt af det høje afgiftsniveau i Danmark. Den tyske supermarkeds-kæde Edeka klapper også i hænderne, skriver Flensborg Avis.

Mange nye kunder

Sidste år fik Edeka Nord usædvanligt mange nye kunder fra Danmark, og ifølge regnskabet steg omsætningen i den grænsenære handel med over seks procent, fremgår det af et tysk levnedsmiddelblad. Supermarkeds-kæden Edeka kan bedst sammenlignes med SuperBrugsen i Danmark

Overraskende

For brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd er det overraskende, at en tysk supermarkeds-kæde så markant melder ud, at de høje danske afgifter er ensbetydende med masser af nye kunder nord for grænsen. Men samtidig er det dokumentation for, at især fedtafgiften er meget kostbar for Danmark.

Nu også dagligvarer

- Edeka Nords melding og jubel passer med vores budskab om, at grænsehandlen har været stigende de senere år, og at grænsehandlen i dag også omfatter helt almindelige dagligvarer og ikke kun hovedsagligt alkohol som før i tiden, siger Claus Bøgelund Nielsen, der er vicedirektør i De Samvirkende Købmænd.

Mest sete på tvsyd.dk