TV der bevæger dig

Pas på, hvor du parkerer bilen ved Hamborg Lufthavn

Flere end 200 biler med ikke-tyske nummerplader er siden mandag blevet udsat for hærværk, da de stod langstidsparkeret på villaveje nær Hamborg Lufthavn, som mange syd- og sønderjyder flyver fra i ferietiden.

De ramte biler har typisk fået ridset lakken eller skåret dækkene op. Arkivfoto Foto: Arkiv

Den første bølge af hærværk mod udenbys og udenlandske biler i Hamborg fandt sted mandag morgen, skriver Flensborg Avis.

Gerningsmændene er konsekvent gået efter danske og andre udenlandske biler, der har været langtidsparkeret i nærheden af lufthavnen, oplyser politiet i Hamborg.

Ved parkeringen på de lokale veje slipper bilisterne for at betale de 500-800 kroner om ugen, som det koster at have bilen stående i et p-hus eller på de parkeringspladser, der findes i stort tal ved lufthavnen.
Omkring 60 procent af dem, der flyver til og fra Hamborg lufthavn, kommer til lufthavnen i bil, og selv om det lige nu er højsæson for flyrejser, er der er masser af ledige betalings-pladser ved lufthavnen.

Lakken ridset og dæk skåret op

Politiet har fået anmeldelser om flere end 200 biler, der enten har fået ridset lakken eller skåret dækkene op. 
Størstedelen af tilfældene er sket i bydelen Groß Borstel på den sydlige side af lufthavnen. Men også på den østlige side i retning mod Langenhorn er der flere tilfælde af samme type hærværk mod parkerede biler. 

Ny parkeringsregler

Det er blot en måned siden, at der kom nye parkeringsregler på vejene omkring Hamborg lufthavn for at forhindre rejsende i at lade deres biler stå i flere dage eller uger. Beboere i området kan med en parkeringstilladelse frit parkere i en af de fem nye parkeringszoner, mens udefrakommende kun kan holde der tre timer gratis.
De nye parkeringszoner er blevet indrettet som følge af gentagne beboerklager med opbakning fra Hamborgs trafikmyndigheder.

Store dele af de seneste dages hærværk har fundet sted i de områder, der ligger tæt på, men ikke er omfattet af de nye parkeringszoner for beboere, skriver Flensborg Avis.