TV der bevæger dig

Region Sønderjylland-Slesvig håber på den tyske vejskat droppes

Lige nu koster det ingenting at køre en tur over grænsen. Men allerede fra næste efterår ser det ud til at bilister skal have pungen op af lommen for samme tur over grænsen.

00:49

Hør hvorfor Region Sønderjylland-Slesvig satser på at undgå en tysk vejskat

Hvis tyskerne får lov til at indføre motorvejsafgift for turister, kan en tur over grænsen blive en dyr fornøjelse. Foto: Scanpix

1 af 2

Det satser de dog ikke på sker i sekretariatet ved Region Sønderjylland-Slesvig. Her holder de nøje øje med de tyske planer om vejskat.

- Vi arbejder jo på, at mennesker mødes hen over grænsen, og hvis der kommer en ekstra omkostning på et par euro ekstra, blot for at man kommer i biografen eller til en teaterforestilling eller møder venner og kolleger på den anden side af grænsen, så vil den have en forhindrende effekt, siger Peter Hansen, der er leder af Regionskontor Sønderjylland – Schleswig, til TV SYD.

Ved Region Sønderjylland-Slesvig kan de leve med en motorvejsafgift:

Læs også Grænselandet protesterer over tysk motorvejsafgift

- Hvis der kommer til at være vejskat ved motorvejen, så har vi stadig muligheden for at krydse grænsen ved B200 eller ovre ved Sæd, og de forbundsveje er stadig gratis, hvis det står til vores interesseopfølgning i det her spil, fortæller Peter Hansen.

Ny vejskat på vej

Den tyske regering er dog på vej med et nyt lovforslag om vejskat for personbiler. Det fremsætter regeringen formentlig i november. Og så er der risiko for, at også forbundsvejene, som eksempelvis vejen op til Kruså Grænse, bliver omfattet for både tyskere og udlændinge

- Hvis de her veje vil blive vejskattelukket, så man bruge de helt små veje, men det vil betyde et betydeligt tidstab og ekstra kilometer, som ingen nytte er til, mener Peter Hansen.

Vejskatterne kommer formentligt til at koste omkring 10 euro for ti dage, 20 euro for to måneder - og op til 130 euro om året.

Mest sete på tvsyd.dk