TV der bevæger dig

Rejseforsikringer som grænsehandels-vare

Der kan være mange penge at spare, hvis du køber din rejseforsikring syd for grænsen. Et pris-tjek, som Flensborg Avis har lavet afslører en prisforskel på over 200 hundrede kroner på identiske sygeforsikringer købt i henholdsvis Tyskland og Danmark.

Arkivfoto.

- Der er intet i vejen for, at danskere kan bestille en af vores rejsesygesikringer. Vi har en del danske kunder, oplyser en medarbejder fra Europäische i München til Flensborg Avis.

- Jeg kender ikke de eksakte regler i Tyskland, så jeg kan ikke kommentere nærmere på prisforskellen ud over, at man må se nærmere på dækningen, siger Dan Kjølhede Laursen, der er salgs- og marketingdirektør ved Europæiske i Danmark. Han gør opmærksom på, at kunderne, som køber deres forsikring hos et dansk selskab også kan blive betjent på dansk, hvis uheldet er ude. I Europäisches alarmcentral i München er der ingen dansktalende. Men 40 procent af danskerne siger selv, at de taler godt tysk.

Et kig på et par andre selskaber viser, at den store prisforskel ikke er enestående.

Selv om prisforskellen altså allerede er markant, kan den blive endnu større. De danske forsikringsselskaber regner nemlig med, at flere vil anmelde skader, fordi den danske sygesikring fra årsskiftet ikke dækker så godt i udlandet som tidligere. Det giver yderligere omkostninger til selskaberne - som de fleste af dem allerede har bebudet, at de vil vælte over på kunderne.

Pris-eksemplerne er beregnet på forsikringer tegnet til enkelt-stående ture.

De fleste danskere kan dog med fordel tegne en årrejse-forsikring i tilknytning til deres familieforsikring, som dækker alle rejser hele året for et beløb på typisk 700 til 1000 kroner.

Mest sete på tvsyd.dk