S-medlem: Kim Andersen bliver en god generalkonsul

Regeringen udnævnte mandag Venstre-politikeren Kim Andersen til ny generalkonsul i Flensborg. Et godt valg, siger socialdemokratisk kollega i Sydslesvig-udvalget.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) meddelte, at Kim Andersen afløser Henrik Becker-Christensen på den post, som regeringen ellers havde tiltænkt Bertel Haarder.

- Jeg er glad for, at regeringen efter et rodet forløb har valgt at udnævne Kim Andersen til ny generalkonsul, siger socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen, Kolding, til TV SYD. Kim Andersen bliver en fremragende generalkonsul. Han er oprigtigt optaget af mindretallets vilkår.

Kim Andersen har siddet i Folketinget for Venstre. Han er formand for Folketingets Sydslesvig-udvalg.

- Han har været en dygtig og samlende formand, tilføjer Christian Rabjerg Madsen. Kim Andersen er dybt optaget af mindretallet og har erfaringen til at løfte opgaven.

En drømmestilling

Kim Andersen afløser Henrik Becker-Christensen, der tiltrådte i 1998. Han tiltræder i september i år.

- Da jeg så, at stillingen som generalkonsul i Flensborg var slået op, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ønskede at søge den. Med min baggrund er der tale om en drømmestilling, siger Kim Andersen til Ritzau.

- Jeg er stolt over at skulle videreføre den store indsats, som Henrik Becker-Christensen har ydet igennem hele sin embedsperiode, siger Kim Andersen.

Mindretallet: Et godt valg

- Han er et glimrende valg til posten, siger Jon Hardon Hansen, formand for Sydslesvigsk Forening, til TV Syd.

Jon Hardon Hansen mener, at Kim Andersen lægger sig i slipstrømmen af den måde, som Henrik Becker-Christensen har forvaltet stillingen på.
Samtidig vil Kim Andersen have de rette forudsætninger for at styrke erhvervssamarbejdet med Tyskland, lyder det fra Jon Hardon Hansen.  

Bertel Haarder takkede nej

Posten gik oprindelig til Bertel Haarder (V), som ikke blev minister ved en regeringsrokade. Men Haarder trak sig, fordi udnævnelsen vakte modstand i det danske mindretal.

28 personer søgte stillingen som generalkonsul. Kim Andersen er ansat efter indstilling fra Udenrigsministeriet.

Regeringens ansættelsesudvalg valgte ham efter interviews og test af ansøgerne. Ansættelsen af Kim Andersen er betinget af, at de tyske myndigheder formelt accepterer ansættelsen.