Sådan bliver den dansk-tyske grænse fremover

Tirsdag eftermiddag blev et flertal af Folketingets partier enige om en ny politiaftale. Den kommer til at betyde mere kontrol ved Danmarks grænser.

Politiet og SKAT vil frem over kontrollere mere ved den tyske og den svenske grænse samt i færge- og lufthavne. Den øgede kontrolindsats skal styrke indsatsen mod grænseoverskridende kriminalitet og illegal indvandring.

I 2016 afsættes cirka 46 millioner kroner til mere mandskab og nyt kontroludstyr. I 2019 stiger beløbet til cirka 126 millioner kroner.

- Jeg er tilfreds med, at vi har kunnet presse de andre partier helt til grænsen af Schengen-aftalen, siger Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti til TV SYD.

Men står det til Dansk Folkeparti, så ser de gerne, at Danmark styrker grænsekontrollen endnu mere.

- Vi vil gerne have permanent grænsekontrol med faste toldere, som kan benytte sig af de nyeste og mest højteknologiske kontrolmuligheder. Allerhelst vil vi have mulighed for, at Danmark kan lave grænsekontrol, når vi har lyst til det og lige så længe, som vi ønsker. Det er der desværre ikke mulighed for inden for Schengen, siger Peter Kofod Poulsen.

Informationer fra Justitsministeriet:

Politiets indsats bliver styrket på følgende områder:

 

SKAT's indsats bliver styrket på følgende områder: