Se uddrag af ny dokumentar: Sydslesvig er ikke postkort-lykke

Det danske mindretal i Sydslesvig er bange for at miste danskheden. Det er budskabet i en ny dokumentar, der onsdag har forpremiere i Flensborg. Se uddrag af dokumentaren her.

Det er instruktøren Mads Kamp Thulstrup, kendt for fodbolddokumentaren Og det var Danmark fra 2008, der nu gør sig bemærket ved at stille spørgsmålstegn ved danskheden syd for grænsen.

Dokumentaren De glemte danskere handler om de danskere, der i århundreder har kæmpet for retten til deres danskhed, og som nu er bange for at forsvinde.

I De glemte danskere kommer man tæt på fire af dem. Hella Lassen, der er nødsaget til at sælge familiens slægtsgård. Mindretalslegenden Karl Otto Meyer, der har et inderligt håb om, at Sydslesvig en dag stemmer sig hjem til Danmark. Gymnasieeleven og den politisk aktive, Claas Johannsen, der forsøger at råbe de unge op. Samt journalisten Marc Peetz, der mener, at tiden er løbet fra mindretallet.

- Tidligere er der lavet utallige postkortfilm om, hvor dejligt man har det i Sydslesvig. Men inspireret af de utallige stemmer fra den danske minoritetsgruppe, som vi mødte dernede, fik vi lyst til at bore i den konflikt, man fornemmede ulmede under overfladen. Det var ikke kun det lykkelige Slesvig, vi ønskede at finde, fortæller instruktør Mads Kamp Thulstrup.

Se fem små klip fra dokumentaren her:

Dokumentaren har premiere på landsdækkende tv på DR2 mandag 21. april kl. 23.00.