TV der bevæger dig

Se video: S om nethandel: Ulovlig markedsføring skal stoppes nu

Internet-butikkernes markedsføring af grænsehandel er enten vildledende eller direkte ulovlig, siger medlem af folketingets skatteudvalg Benny Engelbrecht (S). Han kræver det stoppet hurtigst muligt.

01:47

Foto: TV SYD

1 af 2

Reaktionen kommer efter at Politiken og TV SYD har kunnet fortælle, hvordan kunder i net-butikkerne ikke er opmærksomme på, at de skal betale afgift, hvis de vælger at få leveret varerne som sprut, øl og mandler fra grænsebutikkerne, og altså importerer dem via nettet i stedet for selv at hente dem.

Flere net-butikker oplyser om reglerne, men det står gemt og med så små bogstaverne, at kunderne ikke ser det, og den går slet ikke, siger Benny Engelbrecht til TV SYD.

Virksomhederne er underlagt dansk markedsføringslov, og den kræver, at kunderne tydeligt bliver gjort opmærksomme på varernes reelle pris.

Han kræver nu, at markedsføringen bliver stoppet hurtigst muligt, så kunder ikke risikerer at blive gjort kriminelle uden at vide det.

01:13 Luk video

Herunder kan du høre udvalgte kommentarer til sagen af medlem af folketingets skatteudvalg, Benny Engelbrecht (S) (Varighed: 1:13 min.):

Fra Facebook: