TV der bevæger dig

Simon Fabers sidste dage som overborgmester i Flensborg

Efter seks år som overborgmester i Flensborg er det formelt på lørdag, der er den sidste dag, at Simon Faber er overborgmester i Flensborg. Søndag overtager Simone Lange posten

Simon Faber har fredag sidste arbejdsdag som borgmester i Flensborg. Foto: Ina Clausen

Simon Faber opnåede ikke genvalg ved overborgmestervalget den 5. juni 2016. Simon Faber fik kun 22,8 procent af stemmerne, mens Simone Lange, kandidat for CDU, SPD og De Grønne, vandt valget stort med 51,4 procent af stemmerne. 

Læs også Fabers exit er et tab for det danske mindretal i Flensborg

 

Overborgmesterposten i Flensborg (og andre tyske byer) er mere administrativ og mindre politisk i sit indhold, end borgmesterposten er i tilsvarende store danske byer.

 

Meget er lykkedes. Flensborg har oplevet fremgang og vækst.

Simon Faber, afgående overborgmester, Flensborg

Simon Faber ser tilbage på sine seks år som  Flensborg bys øverste forvaltningsleder med både stolthed og glæde:

- Meget er lykkedes. Flensborg har oplevet fremgang og vækst. De politiske og kulturelle forbindelser med Flensborg og Danmark er styrket i min tid. Det er jeg tilfreds med, siger Simon Faber til TV SYD.

Simon Faber

Simon Faber er 48 år, født og opvokset i en dansksindet familie i Flensborg, student fra Duborg-Skolen. Han er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og tysk fra Aarhus Universitet og har herefter bl.a. virket som chefsekretær for DR SymfoniOrkestret og 2004-11 som sydslesvigsk informationskonsulent i Folketinget. Som kandidat for SSW (Sydslesvigsk Vælgerforening) blev han i 2011 valgt som overborgmester i Flensborg.
Siden J.C. Møller, der blev indsat af den britiske militærregering i 1945 og beklædte posten til 1951, er Simon Faber den eneste overborgmester i Flensborg, der er rundet af det danske mindretal.

 

Mest sete på tvsyd.dk