SSW kæmper videre for det danske mindretal i opposition

Det danske mindretals parti, SSW, holder lørdag landsmøde i Husum, hvor partiet skal se fremad. SSW tabte mange stemmer ved Landdagsvalget i maj og skal nu finde tilbage i rollen som oppositionsparti i Slesvig Holsten.

I sin beretning om Landdagsgruppens arbejde erkendte gruppeformand Lars Harms, at landdagsvalget ikke gik som mindretallet havde forventet og håbet. 

 Gruppeformand Lars Harms på talerstolen lørdag i Husum.
 Gruppeformand Lars Harms på talerstolen lørdag i Husum.

SSW fik over 14.000 stemmer færre end ved valget for fem år siden, selvom valgdeltagelsen ved valget søndag den 7. maj var på 64,2 procent mod 60,2 procent ved valget i 2012. 

- Selvom vi har tabt stemmer, kunne vi dog holde på vores tre mandater – og det er det, det kommer an på. Vi vil nu lave et konstruktivt oppositionsarbejde – og det er jo ikke nyt for SSW, understregede Lars Harms.

Lars Harms fremhævede sin beretning, at det set med SSWs øjne bliver interessant, hvordan mindretalspolitikken i Slesvig Holsten udvikler sig de næste år. I den seneste valgperiode har SSW sikret mange mindretalsrettigheder i kraft af, at partiet sad i regering.

quote

Vi vil nu lave et konstruktivt oppositions-arbejde – og det er jo ikke nyt for SSW

Lars Harms, gruppeformand

-  Det har været en stor mindretalspolitisk succes, der nu sikrer rettighederne, da vi ikke mere er med i  delstatsregeringen. Vi har haft stor succes med vores initiativ til at understøtte og fremme mindretals- og
regionalsprog i vuggestuerne. Slesvig-Holsten er landet med en enestående kulturel og sproglig mangfoldighed. Derfor er det vigtigt, at allerede de mindste får adgang til de forskellige sprog. Med vores initiativ fremmer vi den sproglige mangfoldighed som del af barnets udvikling. SSW vil sætte sig ind for, at også den nye landsregering fortsætter med programmet , sagde Lars Harms.

Ud over Lars Harms repræsenterer Flemming Meyer og Jette Waldinger-Thiering nu SSW i Slesvig Holstens Landdag. Anke Spoorendonk sagde farvel, da hun ikke geopstillede ved valget, og på årsmødet i dag træder hun også ud af SSWs landsstyrelse.