TV der bevæger dig

Stadig forkert at spare på skolerne

Kritikken rejser sig igen efter nedkskæringer, der vil tvinge halvdelen af de danske 47 skoler i Sydslesvig til at lukke. Regionsformand Carl Holst skriver i dag Flensborg Avis, at han vil blive ved  med at skælde ud.

Carl Holst og Peter Harry Carstensen ved det seneste møde, da de var enige om at, de ikke kunne blive enige.

Formanden for Folketingets Udvalg for Sydslesvig, Kim Andersen, er også ude med kritik. På Vesterled Højskole i går i Ringkøbing sagde han, at nedskæringerne vil bombe os 20-30 år tilbage, som han udtrykte det. Den slesvig-holstenske ministerpræsident Peter Harry Carstensen sætter Tysklands gode ry på spil, sagde Kim Andersen.
 
- Hvad mindretal angår, har både Tyskland og Danmark har et godt omdømme i Europa. Derfor er det dybt beklageligt, når Peter Harry Carstensen stiller et forslag, der vil ændre billedet af den historie, sagde han.

Bedre løsning

Regionsformand Carl Holst skriver i en kommentar i Flensborg Avis, at det må være muligt at finde en bedre løsning.

- Hvorfor skal de danske skoler spare 4,7 millioner Euro, når de offentlige tyske skoler slipper? I stedet for at skære 15 procent udelukkende på de danske skoler kunne man spare 0,5 procent på alle skoler i delstaten. Det vil være ligebehandling, skriver Carl Holst.

- Der skal spares i det offentlige både nord og syd for grænsen. men jeg finder ikke, at de danske skoler skal rammes så skævt, at det vil ødelægge mange års god mindretals-politik, tilføjer regionsformanden.

Håber stadig

Han forklarer, at det var det synspunkt, han fremførte for nylig ved et møde med ministerpræsident Peter Harry Carstensen. Indtil videre har det ikke ændret noget, men Holst håber stadig, delstatsregeringen i Kiel skifter mening.

Carl Holst peger på, at de danske skoler leverer en højt kvalificeret undervisning, som det tyske samfund nyder godt af.

Skolerne har en kvalitet så høj, at også børn med tysk baggrund kommer ind i de danske skoler, og det er altså ikke isolerede øer i det tyske skole-system. De er en værdifuld del af det.