TV der bevæger dig

Stop for lastbiler

Hovedmotorvejen A7 for lastbiler fra Skandinavien over Hamborg til det øvrige Europa er spærret ved Kielerkanalen i de kommende fire måneder.

02:33

Broens bærende konstruktion skal forstærkes.

1 af 2

Det betyder, at de store køretøjer skal ned langs den tyske vestkyst over Husum.

- Det kom som et chok, da vi henover weekenden fik beskeden. Nu skal vi så se, hvordan vi skal løse det, siger direktøren for transportfirmaet Contino i Padborg, Allan Jepsen.

Vognmændene frygter, at de skal lægge en time eller to til den samlede køretid.

Rader Hochbrücke ved Rendsborg trænger til en omfattende renovering, og arbejdet vil tage fire måneder. I den periode må lastbiler over 7,5 ton ikke køre over broen.

Lange bilkøer

Bilister med mindre biler bliver også ramt af broarbejdet, som gik i gang lørdag. I weekenden opstod bilkøer på op til 25 kilometer, fordi vejbaner på broen er lukket.

Lastbilerne skal tage hovedvej B5, der går gennem en række byer på strækningen fra den dansk-tyske grænse til Heide. Hovedvejen er ofte overbelastet.

Regionsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, mener, at den tyske delstatsregering har forsømt at vedligeholde motorvejsbroen over Kielerkanalen. Derfor bliver renoveringen så omfattende nu.

- Det er skrækkeligt, at de så længe har vidst, at der har været noget galt, men at de alligevel ikke har gjort noget, siger Carl Holst.

Han skal i næste uge mødes med ministerpræsidenten i Slesvig-Holsten.