TV der bevæger dig

Stort legeskib bliver doneret til børnehave

Privat legehus med form som et skib, bliver lørdag flyttet med en stor kran.

01:01

Legeskibet blev løftet med kran - og skal fremover stå på en ny legeplads ved den danske skole og børnehave i Husby. Video: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.

Legeskibet skal fremover stå på en ny legeplads ved den danske skole og børnehave i Husby. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Legeskibet har stået i haven i Langballig i 13 år. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

1 af 3

For 13 år siden byggede Claus Jacobsen et stort legehus til sønnens have i Langballig øst for Flensborg . Det blev lidt større end han havde regnet med, og fik form som et skib.

Gennem årene har børnebørnene Christina og Nicolaj haft stor glæde af skibet. Men nu er de blevet 13 og 16 år, og fik den idé, at de ville donere skibet til deres tidligere danske børnehave i Husby.

Den eneste mulighed for at få skibet derhen var med en stor kran. Den kræver særtilladelse, fordi lasten er for bred.

Claus Jacobsen, Flensborg

Det handler altså om at give uden at få noget igen. Men det er ikke uden udfordringer.

- Der er omkring seks kilometer mellem haven og børnehaven. Men den eneste mulighed for at få skibet derhen var med en stor kran. Den kræver særtilladelse, fordi lasten er for bred, forklarer Claus Jacobsen til TV SYD.

Der var stor interesse blandt naboerne for at følge arbejdet med kranen, og Claus Jacobsen har stort set fået dækket udgifterne til flytningen.

På anden sal er der en kommandocentral med to telefoner. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Legehuset er i to etager og er cirka 12 kvadratmeter stort. På øverste etage er der indrettet en kommandostation med to telefoner og diverse udstyr.

Der går 35 børn i den danske børnehave og 35 børn i skolen i Husby. Forældrene har bygget en helt ny legeplads, hvor skibet fremover skal skabe glæde.

 

01:32

Se billeder af legeskibets flyvetur. Dronebilleder: Heiko Rux.

Luk video

 

Mest sete på tvsyd.dk