Tysk drenge-morder anholdt

Tysk mand er mistænkt for at stå bag drab på en række unge drenge. Bla. en ni-årig dreng, der blev bortført fra en teltlejr nær Slesvig i 1995.

Liget af denne dreng blev fundet i Danmark.

Sigtet for tre drab

Tysk politi bekræfter, at en mand er anholdt og sigtet for drabet på otteårige Dennis Rostel, hvis lig blev fundet i Vinderup ved Holstebro i 1995.

Manden er desuden sigtet for to andre drab.

- Vi mener, at manden har bortført Dennis Rostel fra en teltlejr i Selk (nær Slesvig, red.) i 1995 og har taget ham med til Danmark, hvor han har dræbt ham, siger Kai Thomas Breas fra den tyske anklagemyndighed.

Manden er desuden mistænkt for at stå bag drabet på den 9-årige Dennis Klein, der blev dræbt i 2001 og drabet på 13-årige Stefan Jahr, som blev begået helt tilbage i 1992.

Langvarig opklaring

* 24. juli 1995: Den otte-årige Dennis Rostel forsvinder sporløst fra en teltlejr i Selk nær Slesvig.
 * 8. august 1995: En turist finder Dennis Rostels seksuelt misbrugte lig nedgravet i en klitplantage nær Vinderup ved Holstebro.
 * December 1998: En 40-årig belgisk mand anholdes for drabet. Manden arbejdede i den sommerlejr, som Dennis Rostel deltog i, da han forsvandt.
 * Marts 1999: Den varetægtsfængslede belgier løslades på grund af for svage indicier.
 * Februar 2011: Et nyt vidneudsagn får tysk politi til at koble drabet på Dennis Rostel sammen med fire andre uopklarede drabssager fra Tyskland. Det lykkes nu politiet at tegne et såkaldt fantombillede af gerningsmanden, som ud over drab sandsynligvis også står bag en lang række seksuelle overgreb.
 * April 2011: Tysk politi anholder en 40-årig tysk mandlig pædagog, der ud over drabet på Dennis Rostel også tilstår drabene på den 13-årige Stefan Jahr fra Hamburg i 1992 og den niårige Dennis Klein, der i 2001 forsvandt fra en lejrskole i Cuxhaven.
 * Han havde i sommeren 1995 lejet et sommerhus i Jylland og er nu varetægtsfængslet og tillige sigtet for seksuelle overgreb på tre børn.
 * Manden var allerede i 2007 i efterforskningens søgelys, men slap dengang.
 * Det nye fantombillede fik dog flere vidner og et tidligere misbrugsoffer på banen, og onsdag ransagede politiet den uddannede pædagogs lejlighed i Hamburg, og på baggrund af de fundne beviser blev han anholdt.