TV der bevæger dig

Tyske biografer pisker stemning op

Brancheorganisationen Danske Biografer mener, at tyske biografer pisker en helt unødvendig stemning op ved at opfordre folk til ikke at klæde sig ud, når de går i biffen for at se Batman, skriver Flensborg Avis.

Foto fra den nye Batman-film, som har premiere ved midnat.

På baggrund af massakren i Denver, hvor en 24-årig mand i sidste uge gik amok og dræbte 12 mennesker og sårede 59 under premieren på den ny Batman-film, The Dark Night Rises, opfordrer den tyske biografkæde UCI Kinowelt sine gæster til ikke at klæde sig ud, når de skal ind og se filmen i blandt andet Flensborg.

Utryghed

- Vi opfordrer vores gæster til at se bort fra udklædninger, som kan føre til, at andre besøgende føler sig utrygge, hedder det blandt andet.
Det forstår brancheorganisationen Danske Biografer intet af.

- Det er at piske en helt unødvendig frygt op i Tyskland, siger formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, til Flensborg Avis.

- Man kan sige, at den henstilling ville være på sin plads, hvis det var af hensyn til ofrene og familierne, fortsætter han.

Skør mands handling

I Danmark har biograferne valgt ikke at komme med lignende opfordringer, og det skyldes ifølge Danske Biografer, at der ikke er grund til at frygte en gentagelse.

- Massakren i USA var en skør mands handling. Der er ingen grund til at frygte, at det vil gentage sig, siger Kim Pedersen.

Marketingchefen for UCI Kinowelt, Thomas Schülke accepterer danskernes holdning, selv om han ikke er enig.

- Alle har lov til at have deres holdning, men for os er det vigtigt at give vores gæster en sikker følelse, og vi forventer naturligvis ikke, der sker noget, siger Thomas Schülke til Flensborg Avis.

Premiere til midnat

The Dark Night Rises har premiere i Flensborg natten til onsdag klokken 00.01, og 12 timer før det går løs, var der solgt over 100 billetter.