Tyskere tager den danske regering ved næsen

Sydslesvigsk Vælgerforening kritiserer stærkt, at delstatsregringen Slesvig-Holsten nægter at ligestille eleverne på de danske skoler i Sydslesvig.

Dermed tager man den danske regering ved næsen, siger Flemming Meyer, der er formand for det danske mindretalsparti syd for grænsen.

- Selvom Danmark i finanslovsforhandlingerne har besluttet, at det tyske mindretals skoler i Sønderjylland fremover bliver 100 procent økonomisk ligestillet med den danske folkeskole, fastholder delstatsregeringen sin diskriminerende nedskæring hos vores børn, siger Flemming Meyer.

- Den danske regering har viftet med en mindretalspolitisk lygtepæl og endda fundet checkhæftet frem, men i Kiel vinker man bare smilende tilbage. Det er, at holde folk for nar, tilføjer han.

 

Nedskæring - trods tilskud

Flemming Meyer er også stødt over, at selv en stort tilskud fra den tyske forbundsregering ikke har fået Slesvig-Holsten til at skifte holdning. 

- Regeringspartierne i Berlin meddelte i fredags, at Dansk Skoleforening for Sydslesvig i 2011 får 3,5 millioner euro fra forbundsregeringen for at mildne Slesvig-delstatens nedskæring på 4,7 millioner. Alligevel er regeringen i Kiel fortsat fast besluttet på, at gennemføre den ensidige besparelse på 15 procent hos de danske skoler.

Mindre i tilskud

- Den slesvig-holstenske delstatsregering i Kiel nægter kategorisk at forstå, at det er diskriminerende når vores børn i de danske skoler fremover kun skal have 85 procent af det, en offentlig elev får.

- Det er desillusionerende, når man ser, hvor meget der siden 1955 er blevet gjort for at opnå et godt forhold mellem danske og tyske i grænselandet.

- Delstatsregeringen smadrer årtiers mindretalspolitik for at spare ni millioner kroner, det er simpelthen ufatteligt, siger Flemming Meyer, der også er medlem af det slesvig-holstenske delstatsparlament for SSW.