Vaccine eller nyt job i Tyskland? Pendlende sygeplejerske føler sig svigtet

Nu skal pendlere i grænselandet kunne fremvise en højst 72 timer gammel negativ test. Pendlende sygeplejerske føler sig svigtet og fortæller, at kolleger har overvejet at søge job i Tyskland.

- Det er lidt indviklet, og restriktionerne når at ændre sig, inden vi kan nå at vænne os til dem, som lige har været.

Det er Sabrina Johansens første kommentar til de nye indrejserestriktioner i grænselandet. Hun er sygeplejerske og ansat ved Aabenraa hjemmesygepleje, men hun bor i Flensborg. Derfor er hun nu en af de pendlere, der skal til at testes to-tre gange om ugen for leve op til de skærpede indrejseregler.

- Det betyder igen besvær for at passe sit arbejde.

Ved grænsen skal pendlerne vise pas og en negativ coronatest. Det gælder begge veje.
Ved grænsen skal pendlerne vise pas og en negativ coronatest. Det gælder begge veje.
Foto: Heidi Birgitte Ida Dalgaard Clemmesen

Bekymret for virus-variant

Tidligere skulle Sabrina Johansen og andre pendlere blot kunne vise en maksimalt syv dage gammel negativ coronatest ved indrejse i Danmark. Nu er det altså skærpet til tre dage.

Skærpelsen sker, fordi myndighederne vurderer, at der er en risiko for, at virusvarianten B1351, der oprindelig blev påvist i Sydafrika, kan sprede sig ved indrejse fra grænselandet, forklarer Justitsministeriet i en pressemeddelelse.


Vaccine eller nyt job?

Sabrina Johansen har mulighed for at blive testet på sin arbejdsplads, så det er ikke besværet, hun er træt af. Men hun føler sig svigtet som dansk sygeplejerske trods sin bosætning i Tyskland.

- Jeg er dansk statsborger, jeg arbejder i Danmark og har været fuldt beskattet i Danmark hele mit liv. (...) Mine kolleger har alle fået en invitation til vaccinen i Danmark, og de er begyndt at blive vaccineret, fortæller Sabrina Johansen.

- Jeg har ikke fået en invitation, og det har de andre bosat i Tyskland heller ikke. I stedet forlanger de (myndighederne red.) bare, at vi bliver testet to gange i ugen. Det er ikke helt okay.

Sabrina Johansen fortæller, at hun har tyske kolleger, der overvejer at finde en helt anden løsning. Det kunne eksempelvis være at finde job i Tyskland i stedet.

- Hvad med dig selv?

- Det er lidt det samme. Det har været et rigtig træls år med corona.

Ændringerne i indrejsereglerne træder i kraft onsdag den 17. februar 2021.