TV der bevæger dig

Virksomheder klager over køer på autobahn

Erhvervslivet i Flensborg-regionen klager over op til to timers ekstra køretid til Hamborg på motorvej A7. Vejbyggeri og ferietid er skyld i problemet, skriver Flensborg Avis.

Bilkøerne i Hamborg er for tiden længere end normalt. Foto: ARKIV

Det tager for tiden ekstra lang tid for trafikanterne at komme til og fra Hamborg. Det skyldes en kombination af ferietid og vejarbejde.

Situationen skaber problemer for erhvervslivet i grænseregionen, der må påregne en ekstra rejsetid på mellem en og to timer, hvis turen går til Hamborg.

- Myldretiden, som betyder flere køer, er ligesom udvidet nu i ferietiden. Det værste er, at vi aldrig ved, hvornår der er trafikpropper på vej til Hamborg eller tilbage. Hvad de faktiske forhold er, opdager man først, når man står midt i køen, siger Mogens Therkelsen fra speditionen H.P. Therkelsen i Padborg til Flensborg Avis.

Ikke kun speditørerne lider under kombinationen af vejarbejde og ferie-trafik. Også andre dele af erhvervslivet i regionen er ramt.

- Alle, som har med service i Tyskland at gøre, og alle med internationale kontakter er ramt, siger Stefan Wesemann, lederen af Industri- og Handelskammerets filial i Slesvig.

Vejarbejdet ved Hamborg er planlagt til at vare i alt syv år endnu. Først i 2022 er den 65 km lange strækning nord for Elbtunnel og to nye tunneller efter planen færdige.

Mest sete på tvsyd.dk