Virksomheder klager over køer på autobahn

Erhvervslivet i Flensborg-regionen klager over op til to timers ekstra køretid til Hamborg på motorvej A7. Vejbyggeri og ferietid er skyld i problemet, skriver Flensborg Avis.

Det tager for tiden ekstra lang tid for trafikanterne at komme til og fra Hamborg. Det skyldes en kombination af ferietid og vejarbejde.

Situationen skaber problemer for erhvervslivet i grænseregionen, der må påregne en ekstra rejsetid på mellem en og to timer, hvis turen går til Hamborg.

- Myldretiden, som betyder flere køer, er ligesom udvidet nu i ferietiden. Det værste er, at vi aldrig ved, hvornår der er trafikpropper på vej til Hamborg eller tilbage. Hvad de faktiske forhold er, opdager man først, når man står midt i køen, siger Mogens Therkelsen fra speditionen H.P. Therkelsen i Padborg til Flensborg Avis.

Ikke kun speditørerne lider under kombinationen af vejarbejde og ferie-trafik. Også andre dele af erhvervslivet i regionen er ramt.

- Alle, som har med service i Tyskland at gøre, og alle med internationale kontakter er ramt, siger Stefan Wesemann, lederen af Industri- og Handelskammerets filial i Slesvig.

Vejarbejdet ved Hamborg er planlagt til at vare i alt syv år endnu. Først i 2022 er den 65 km lange strækning nord for Elbtunnel og to nye tunneller efter planen færdige.