Voldsom smittestigning opdaget syd for grænsen

Overborgmester maner til ekstra forsigtighed.

En voldsom smittestigning med covid-19 har mellem fredag og lørdag bredt sig i Sydslesvig. Samtidig frygtes en smitsom mutation at være i omløb i delstaten.

Mellem fredag og lørdag er antallet af smittede steget fra 266 til 302 personer i Nordfrisland Amt syd for grænsen, fortæller Flensborg Avis.

I isolation

I løbet af et døgn er der sket en voldsom stigningen i antallet af personer i isolation i Nordfrisland Amt i det vestlige Sydlesvig. Fredag var 1.689 personer i isolation, lørdag var det 2.514, en stigning på over 800 personer. Det skyldes, at flere sygehusmedarbejdere er kommet i karantæne.

Smitte på sygehus

På sygehuset Klinikum Nordfriesland med afdelinger i Husum og Nibøl umiddelbart syd for grænsen har smitten bredt sig både blandt patienter og ansatte. Fredag var 54 medarbejdere og 52 patienter testet positive.

Derfor gennemførte sygehuset lørdag en massetest af knap 1.400 medarbejdere.

quote

Der er ingen grund til panik, men jeg beder alle om at tage reglerne om at holde afstand og hygiejne endnu mere alvorligt end ellers,

Simone Lange, overborgmester, Flensborg, SPD.

Vær ekstra forsigtig

Samtidigt frygtes en muteret og formentlig mere smitsom virus at være i omløb i Flensborg og i øvrige Slesvig-Holsten, skriver Flensborg Avis.

Flere test viser tydelige tegn på, at det er tilfældet. I den kommende uge ventes der svar på de testundersøgelser, som lige nu foretages på et hospital i Berlin.

- Der er ingen grund til panik, men jeg beder alle om at tage reglerne om at holde afstand og hygiejne endnu mere alvorligt end ellers, siger Flensborgs overborgmester, Simone Lange, SPD (Socialdemokratiet).