Tønder Festival ændrer ikke holdning til udskældt samarbejdspartner efter kritik

Tønder Festival afviser at blande sig i, hvad deres samarbejdspartnere gør. Vi bakker de virksomheder op, som bakker os op, lyder det fra direktør Stephan Scheelke.

Kritikken fra en mangeårig festivalgænger får ikke Tønder Festival til at ændre holdning til deres samarbejde med Ecco.  

- For os som festival har vi en række virksomheder, der bakker op om festivalen og har gjort det i en årrække. På samme måde bakker vi dem op.

Det siger festivaldirektør Stephan Scheelke, der fortæller, at de ikke modtager sponsorkroner fra Ecco, men at der er tale om et samarbejde, hvor de hjælper hinanden.

Ifølge direktøren består samarbejdet i, at festivalen har musikere, der overnatter i Eccos lokaler i Tønder. Det betaler festivalen for. Omvendt har Ecco et område på festivalen med en lounge, hvor folk kan få en kop kaffe og slappe af.

På festivalens hjemmeside er Ecco dog samtidig opført som storsponsor sammen med en række andre virksomheder.

Ecco er blandt de virksomheder, der står som storsponsor for Tønder Festival på festivalens hjemmeside. Foto: Screenshot af hjemmeside.
Ecco er blandt de virksomheder, der står som storsponsor for Tønder Festival på festivalens hjemmeside. Foto: Screenshot af hjemmeside.

Svarene kommer, efter at en af festivalens trofaste deltagere gennem 35 år, Lisbeth Rasmussen, har efterlyst, at Tønder Festival har nogle klare holdninger til Ecco, der har valgt at blive i Rusland trods massiv kritik gennem flere måneder.

- Vi forholder os ikke til, hvad de gør i deres forretning. Jeg er helt sikker på, at de selv ved, hvordan de skal forholde sig. På samme måde har jeg også en forventning om, at de blander sig udenom, hvordan vi styrer festivalen, siger Stephan Scheelke.

Prinsesse Marie og hendes familie på rundtur på Tønder Festivalen.
Prinsesse Marie og hendes familie på rundtur på Tønder Festivalen.

Ændrer intet nu

Ifølge festivaldirektøren har de kun modtaget en enkelt henvendelse på Facebook om samarbejdet med Ecco, og lige nu får det ikke Tønder Festival til at ændre på noget i forhold til Ecco.

- Hvis samarbejdet viser sig at have forkerte konsekvenser, så må vi genbesøge aftalen med Ecco, og det gør vi, hvis det bliver aktuelt, men det er ikke der, vi er nu, siger Stephan Scheelke.

Mange har stoppet samarbejdet

Flere virksomheder har som konsekvens af Eccos fortsatte tilstedeværelse i Rusland afbrudt deres samarbejde med Ecco. Senest har kongehuset besluttet, at Ecco fra 2023 ikke længere skal være Kongelig Hofleverandør. 

Samtidig er H. K. H. Prinsesse Marie fortsat opført som protektor for Tønder Festival.