TV der bevæger dig

COVID-19

10 grænseovergange lukkes helt

10 mindre grænseovergange mellem Tyskland og Danmark lukkes helt. Ved de tre store overgange i Kruså, Frøslev og Sæd indføres udvidet kontrol ved indrejse.

Foto: Lasse Lund Hansen, TV SYD

Fra lørdag middag bliver det kun muligt at passere den dansk-tyske grænse i Sønderjylland tre steder, nemlig i Kruså, Frøslev og Sæd.

Regeringen har bedt Aabenraa og Tønder Kommuner om fysisk hver at lukke fem mindre overgange, så det her vil være umuligt hverken at komme ind eller ud af Danmark.

Grænseovergangen ved Siltoft ligger længst mod vest i Sønderjylland. Foto: Pia Thordsen

Lukkede grænseovergange

I Aabenraa Kommune er det overgangene ved Pebersmark, Bøgelhus, Sophiedal, Wilmkjer og Padborg.

Tønder Kommune betyder det, at overgangene ved Rudbøl, Siltoft, Møllehus, Vindtved og Beierskro vil være helt lukkede og ikke vil kunne passeres overhovedet.

Se mere

Ikke kontrol ved udrejse

Grænseovergangene ved Kruså, Frøslev og Sæd vil være åben for danske statsborgere og udlændinge med såkaldte anerkendelsesværdige formål, som blandt andet er arbejde i Danmark, transport af medicin samt godstransport. Ved de tre overgange er der alene tale om kontrol ved indrejse - ikke ved udrejse.

Kontrollen får ikke konsekvenser for borgere, der bor eller arbejder i Danmark, herunder selvstændige erhvervsdrivende, der udfører arbejde i Danmark samt lastbiler med gods – for eksempel fødevarer og medicin. Men disse personer og køretøjer vil blive kontrolleret - på lige fod med øvrige personer og biler.

- Vi er i gang med at lukke overgangene - og med kun tre åbne overgange langs hele den sønderjyske grænse får mange af grænsependlerne, der arbejder i et land og bor i et andet, en større eller mindre omvej, siger Aabenraas borgmester Thomas Andresen, (V) til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk