12-årig bilist kører galt på strand

17-årig passager slynges ud og hentes med redningshelikopter. Han er svært tilskadekommen, men udenfor livsfare, oplyser politiet.

En 17-årig dreng blev tirsdag eftermiddag slynget ud af en bil i høj fart på Lakolk Strand på Rømø. Han blev hentet af en redningshelikopter og fløjet til Odense Universitetshospital. 

Politiet oplyser tirsdag klokken 21.30 på twitter, at den 17-årige er indlagt på intensivafdelingen. Han er svært tilskadekommen, men udenfor livsfare.

Et vidne fortæller, at han så bilen køre med høj fart, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Bilen blev ført af en 12-årig dreng, som ikke kom til skade. 

I følge vagtchefen opstår ulykken, efter at forældrene til den 12-årige og dennes 17-årige kammerat har  forladt bilen for at gå en tur på  stranden. 

De efterlader nøglerne i bilen, fordi de to gerne vil lytte til bilens radio, men de beslutter sig derefter for at prøvekøre bilen. Det er den 12-årige, der er chauffør, og pludselig kører den igennem løst sand og ruller rundt, hvorved den 17-årige slynges ud af bilen.

Odense Universitetshospital ønsker ikke at oplyse om den 17-åriges tilstand til TV SYD. Vagtchefen oplyser, at den 12-årige ikke kan straffes, da han er under den kriminelle lavalder.