Dronningen bliver budt velkommen på et fyldt torv i Tønder

Tønders borgmester stod for den officielle velkomsttale til dronningen i Tønder, inden de sammen begav sig ud på en karettur gennem byen.

Det var længe ventet, da dronning Margrethe lørdag formiddag for første gang siden 2010 ankom på officielt besøg til Tønder.

Torvet i Tønder var klædt i solskin, store menneskemængder og viftende dannebrogsflag i massevis.

Midt på torvet blev Hendes Majestæt Dronningen budt velkommen af Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen fra Slesvigsk Parti, samt to blomsterpiger Frida Sofie Terp og Maja Uggerholt Eriksen, hvis mødre begge sidder i kommunalbestyrelsen.

Efter ankomsten tog dronningen Margrethe og hendes følge plads på et podie sammen med borgmesteren, som holdt en velkomsttale.

Mange borgere i Tønder var mødt op på torvet for at få et glimt af dronningen i forbindelse med hendes besøg i kommunen.
Mange borgere i Tønder var mødt op på torvet for at få et glimt af dronningen i forbindelse med hendes besøg i kommunen.
Foto: Helle Eriksen, TV SYD

Dronningen skulle oprindeligt have været på besøg i Tønder Kommune i forbindelse med fejringen af 100-året for Genforeningen i 2020. Det blev som bekendt aflyst på grund af corona - ligesom et besøg året efter heller ikke blev til noget.

Derfor omhandlede dele af Jørgen Popp Petersens tale selvfølgelig også Genforeningen.

- Vi står jo her i nogle historiske omgivelser, for det var netop her på Torvet i Tønder, Deres farfar, Kong Christian 10., kom kørende 12. juli for 102 år siden i forbindelse med Sønderjyllands genforening med riget, lød det fra borgmesteren.

Han roste også dronningens interesse for Slesvig.

- Vi har fulgt Deres besøg på begge sider af grænsen. Her i denne del af Danmark er grænsen og samspillet mellem mindretallene på begge sidder af grænsen jo en integreret del af hverdagen. Den måde, vi gør tingene på her i regionen, har gennem en del år været noget, som andre lande og regioner har fulgt og beundret. Regionen står også som rollemodel andre steder i verden, og det er ikke kommet af sig selv, sagde Jørgen Popp Petersen.

Efter den officielle velkomst til Tønder gik turen rundt i byen i karet.
Efter den officielle velkomst til Tønder gik turen rundt i byen i karet.
Foto: Helle Eriksen, TV SYD

Efter talen var der danseopvisning for dronningen, inden turen gik i karet gennem Tønder by.