Filmoptagelser til efterfølger for prisvindende film i gang i Tønder

Optagelserne til en spillefilm om livet i Sønderjylland er netop gået i gang i Tønder. Filmen har Frelle Petersen, der også instruerede den prisvindene film 'Onkel', som instruktør.

Optagelserne til en ny spillefilm med udgangspunkt i Sønderjylland er netop begyndt i Tønder.

Det er Frelle Petersen, der selv er født i Aabenraa i 1980, der instruerer filmen 'Resten af livet', som er den anden i den sønderjyske filmtrilogi af instruktøren.

Den første film i trilogien var 'Onkel', der også blev indspillet i Tønder og havde premiere sammesteds i 2019.

'Resten af livet' udspiller sig i Sønderjylland tæt på marsken og Vesterhavet, hvor naturens stærke kræfter raser. Her lever et par et stilfærdigt liv i deres gulstenede parcelhus og nyder tilværelsen med deres to voksne børn. Men tæppet rives brat væk under dem alle, da en ubærlig tragedie rammer familien.

Ifølge instruktøren giver det god mening at indspille filmen i Tønder, ikke langt fra hans egen hjemby.

- Det giver stor mening for mig at fortælle historier, der udspiller sig i den landsdel, hvor jeg selv er født og opvokset. Jeg har en stor kærlighed til mit ophav. Sønderjylland adskiller sig fra andre dele af landet med sin helt særlige natur, særegne humor og sin dialekt, men følelserne og de menneskelige dilemmaer er universelle, og jeg synes denne kobling er rigtig interessant, siger Frelle Petersen i en pressemeddelelse.

Vandt kulturpris for 'Onkel'

Forgængeren i trilogien, filmen 'Onkel', vandt i 2019 hovedprisen ved Tokyo International Film Festival, og Frelle Petersen vandt også en Bodil for bedste manuskript til filmen. Derudover vandt Frelle Petersen JydskeVestkystens kulturpris 2020.

Det var i januar 2020, inden coronaen fik sit tag i Danmark og lukkede landet ned, og dengang fik Frelle Petersen overrakt prisen sammen med en buket blomster og en check på 25.000 kroner foran en propfyldt sal i Musikhuset Esbjerg.

Skuespilleren Jette Søndergaard, som i 'Resten af livet' spiller et af de voksne børn i familien, blev sidste år nomineret til Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle i 'Onkel'.

Om Frelle Petersen får samme store succes med 'Resten af livet' vil vise sig, når filmen efter planen har premiere i starten af 2022.