Folk fra hele verden til legomesse i Skærbæk - Richard og Jay havde taget turen fra Australien

I denne weekend har hallerne i Skærbækcenteret været fyldt med en eneste ting - legoklodser. Eventen har draget folk fra hele verden til den lille sønderjyske by.

53-årige Richard Jones og Jay Ung på 33 år - begge fra Australien - er kommet den lange vej til Danmark for at deltage i Skærbæk Fan Weekend, som legomessen hedder.

20220925_113739.jpg
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

- Det er så sjovt at være her og sindssygt inspirerende, fortæller Richard Jones. 

Makkeren Jay Ung er helt enig:

- Det får så mange gode følelser frem i mig at beskæftige mig med Lego. Det minder mig om min barndom, så at være her, og se alle de andres kreativitet med Lego, er bare fantastisk.

20220925_113629.jpg
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

Podcast og blogger om legoklodser

Jay Ung har gjort Lego til sin fuldtidsbeskæftigelse. Han blogger om den lille plastikklods. Richard Jones arbejder som anæstesilæge i sit hjemland og har Lego som en fritidsbeskæftigelse.

Sammen laver de en podcast om legoklodser.

- Det er så sjovt at beskæftige sig med alle aspekter af legoklodsen. Vi snakker om alt fra design, til hvad man selv kan lave, fortæller Jay Ung, og Richard Jones supplerer:

- Det bemærkelsesværdige ved legoklodsen er lige nu, hvor meget hele brandet er gået fra, at man ventede på for eksempel ét bestemt slot, som alle så kunne købe, til at der i dag er designs til stort set alle slags mennesker og interesser.

20220925_113755.jpg
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

Minder, kreativitet og leg

Hvorfor legoklodsen lige er blevet de to voksne mænds yndlingsbeskæftigelse kan måske svært at forstå. Men de forklarer det begge med de gode følelser og den kreative leg, som Lego bringer frem i dem begge:

- Jeg legede med Lego som barn, men stoppede med det igen i forbindelse med uddannelse og børn. Men da mine børn så skulle lege med Lego, ja, så var jeg med igen. Og så er jeg bare blevet hængende, selvom de for længst er stoppet med at lege med legoklodser, forklarer Richard og fortsætter:

20220925_113617.jpg
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

- Det er bare utroligt afslappende for mig at beskæftige mig med, og så er det også blevet en interessant hobby. 

Richard Jones og Jay Ung er langt fra de eneste udlændinge i Skærbæk denne weekend. I alt har 1.100 personer fra 37 lande deltaget i messen. Desuden har omkring 3.500 hundrede publikummer lagt vejen forbi.

Det er 17. gang Skærbæk Fan Weekend finder sted.