TV der bevæger dig

COVID-19

Grænsedemonstration uden horn

Formiddagens demonstration ved grænseovergangen i Sæd trak et par hundrede deltagere. De kunne høre ni forskellige taler, der lagde vægt på det vigtige i at få åbnet grænsen nu.

Grænsedemonstration ved Sæd søndag formiddag trak et par hundrede deltagere. Foto: Ole Møller, TV SYD

Grænsedemonstration ved Sæd søndag formiddag trak et par hundrede deltagere.

Grænsedemonstration ved Sæd søndag formiddag trak et par hundrede deltagere.

Grænsedemonstration ved Sæd søndag formiddag trak et par hundrede deltagere.

1 af 4

Det var ellers planen, at alle fremmødte deltagere ved demonstrationen for en genåbning af den dansk-tyske grænse skulle trykke på hornet i deres biler i et lille minut. Det skulle være med til at vise utilfredsheden over, at grænsen stadig er lukket. Men ifølge en af arrangørerne, Allan Svendsen, fra Rømø Familiecamping, ville politiet ikke tillade den larmende manifestation.

I stedet måtte de cirka 200 fremmødte nøjes med at høre på de i alt ni talere, som blandt andet omfattede Nye Borgerliges partiformand, Pernille Vermund.

- Der er ikke noget i tallene fra sundhedsmyndighederne, der indikerer, at vi vil få mange flere syge og indlagte ved at åbne grænsen for turister og lokale igen. Risikoen er meget lille, men skaden ved at lade være er meget stor. Så jeg vil opfordre statsminister Mette Frederiksen til at tage en ny beslutning med det samme og åbne grænsen for turister og lokale, siger Pernille Vermund før sin deltagelse i dagens demonstration.

Arrangøren er godt tilfreds

Til trods for at alle 1.500, der havde vist interesse for demonstrationen, ikke mødte op, er Allan Svendsen nu godt tilfreds med dagens demontration.

- Jeg synes, det gik rigtig godt. Der kom jo folk, man normalvis ser ikke til demonstrationer. Så det viser jo bare, hvor meget det betyder for vores landsdel, siger ejeren af Rømø Familiecamping.

Nu håber han på, at demonstrationen og utilfredsheden når politikerne på Christiansborg.

- Vi håber, at regeringen, som har glemt vores landsdel, også ser fjernsyn og kommer ind i kampen og finder en løsning. For vi kan ikke vente mere nu, siger Allan Svendsen til TV SYD. 

Læs også Politikere bakker op om demonstration for åbning af grænsen

Mest sete på tvsyd.dk