TV der bevæger dig

- Kampen mellem Iversen og Frandsen vil blive optrappet

Politisk analytiker Kim Dahl Nielsen spår en optrappende kamp mellem Henrik Frandsen og Martin Iversen i Tønder.

Martin Iversen (tv) er borgmesterkandidat for Venstre i Tønder, imens hans tidligere partifælle og nuværende borgmester Henrik Frandsen stiller op for det nystiftede Tønder Listen. Foto: TV SYD

Tønder Kommune fik onsdag et nyt parti med i byrådet. Et parti med hele seks byrådsmedlemmer inklusiv den siddende borgmester, Henrik Frandsen. Alle var indtil onsdag medlemmer af Venstre i Tønder.

Dermed er der lagt op til en ny kamp om borgmesterposten ved kommunalvalget i 2021.

Henrik Frandsen går efter at vinde borgmesterposten med sit nye parti, Tønder Listen. Martin Iversen, der i juni blev valgt til spidskandidat i Venstre foran netop Henrik Frandsen, går efter at vinde den for Venstre.

Læs også Venstre vrager borgmester

Det får politisk analytiker Kim Dahl Nielsen til at spå en kamp, der vil vokse frem imod kommunalvalget.

- I øjeblikket vil de begge sige, at stridsøksen er begravet, men som jeg forstår det, er Henrik Frandsen stadig rigtig bitter på sit gamle parti Venstre og specielt på Martin Iversen. Martin Iversen vil komme i en fight med Henrik Frandsen, og efterhånden som vi nærmer os valget, tror jeg, at det vil blive optrappet, siger han.

Umuligt at spå Tønders næste borgmester

Med Martin Iversen ved roret i Venstre og Henrik Frandsen i Tønder Listen er det svært at kåre en borgmester på forhånd.

- Det er fuldstændig umuligt at spå, hvem der bliver borgmester i Tønder, og det kan også blive en tredje, siger Kim Dahl Nielsen.

Han nævner også, at det kan blive nødvendigt for en af de to kandidater at pege på den anden for at erobre magten i forhold til de andre partier.

Læs også Kommunalforsker om Tønder Listen: Det er helt usædvanligt

Et kapløb

Venstre og Tønder Listen kommer nemlig til at kæmpe om de samme vælgere:

- De kommer til at kæmpe om de samme Venstre-stemmer, og derfor bliver det et kapløb mellem de to kandidater, siger Kim Dahl Nielsen.

Han påpeger også, at den politik, som Henrik Frandsen kommer til at føre, vil være Venstre-politik.

- Som jeg hører Henrik Frandsen udtrykke det, er det ikke et spørgsmål om politikken, for han er Venstremand helt ind i hjertet, siger Kim Dahl Nielsen.

Læs også Borgmester forlader Venstre og stifter nyt parti

Mest sete på tvsyd.dk