Kommune lukker for hanen til hallerne - slut med varme bade efter træning

Tønder Kommune har besluttet at lukke for det varme vand og skrue ned for temperaturen i alle kommunens idrætshaller og svømmehaller.

Der er god grund til at give den ekstra gas, næste gang du er i svømmehallen eller til håndboldtræning - og det er også værd at overveje, om badet er sjovere derhjemme.

I hvert fald hvis du befinder dig i en idræts- eller svømmehal i Tønder Kommune. Her har et næsten enigt byråd nemlig besluttet at skrue ned for temperaturen og lukke for det varme vand. 

- Det her er da ikke en af de sjoveste beslutninger at tage, men det er desværre nødvendigt, siger René Andersen, der er formand for Tønder Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Helt konkret indebærer beslutningen, at temperaturen i alle kommunale idrætscentre sænkes til 17 grader, at vandet i svømmehallernes bassiner sættes ned til 26 grader, og at der ikke vil være varmt vand i bruserne i idrætscentrene. 

Af hygiejnemæssige årsager vil det stadig være muligt at tage et varmt bad i svømmehallen, men alt hvad der hedder boblebade, vandrutsjebaner og saunaer vil også blive slukket.

Beslutningen er truffet af Tønder Kommunes økonomiudvalg og har været behandlet i Kultur- og Fritidsudvalget. Det hele træder i kraft fra 1. november. 

En nødvendig serviceforringelse

René Andersen siger, at han godt er klar over, at de lavere temperaturer er en serviceforringelse, men at det samtidig er en måde at holde hånden under idrætscentrene og svømmehallerne.

- Det er er også vigtigt at pointere, at ændringerne ikke kommer til at gælde for tid og evighed. Til januar evaluerer vi og vurderer, hvordan det hele ser ud, siger kulturudvalgsformanden, der også understreger, at man nu vil gå i dialog med de enkelte svømmehaller og idrætscentre for at undgå for store uhensigtsmæssigheder, siger han. 

Når Tønder Kommune har været nødsaget til at sænke temperaturen, så skal det også ses i det store samfundsbillede med energikrise, hvor alle opfordres til at spare på energien for at undgå en egentlig forsyningskrise.

Borgmester Jørgen Popp Petersen siger, at Økonomiudvalget bakkede op omkring Kultur- og Fritidsudvalgets oplæg.

- Det gør vi ikke med glæde, men det er en nødvendighed i den situation, vi er i lige nu, siger Jørgen Popp Petersen.

Samtidig med, at idrætscentre og svømmehaller skal sænke temperaturen, sætter Tønder Kommune ekstra 3,7 millioner kroner af til netop de berørte idrætscentre og svømmehaller på grund af de stigende energipriser.