TV der bevæger dig

Litauisk mand varetægtsfængslet i sag om indsmugling af 30 kilo hash

En 57-årig litauisk mand er ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for indsmugling af 30 kilo hash.

Grænseovergangen ved Sæd. Det var her, toldere fra Toldstyrelsen fandt 30 kilo hash i et læs varer. Foto: Palle Hedemann, Scanpix

En 57-årig mand, litauisk statsborger, blev onsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Manden er sigtet for indsmugling af 30 kilo hash.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den sigtede nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Toldere fattede mistanke

Tirsdag klokken 14.15 ved Sæd Grænseovergang fattede toldere fra Toldstyrelsen mistanke til et læs varer i den 57-åriges køretøj.

Efterfølgende ransagede tolderne, bistået af en narkohund, den 57-åriges bil og fandt de 30 kilo hash.

Den litauiske mand blev efterfølgende anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan af hensyn til efterforskningen i øjeblikket ikke oplyse yderligere til pressen.

Udlændingekontrolafdeling Vest

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der blandt andet har ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. UKA Vest er placeret i Padborg - tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

Mest sete på tvsyd.dk