Marsktårnet åbner for publikum: Så god er udsigten fra toppen

Det 25 meter høje og godt 24 millioner kroner dyre Marsktårnet i Skærbæk åbnede torsdag.

Normalt er det ikke muligt at se ud på den anden side af Rømø, når man befinder sig i den sønderjyske by Skærbæk. Men fra og med i dag er det ændret.

Opførelsen af Marsktårnet har været præget af bøvl og forsinkelser, men i dag er det ganske vist: De første besøgende får lov til at gå op i tårnet og se ud over marsken og Vadehavet. 

Kl. 10.00 åbnede Marsktårnet for lokale og turister, der har lyst til at nyde udsigten fra toppen af det 25 meter høje tårn ved Marsk Camp i Skærbæk.

Det 12 hektar store område omkring tårnet, der af nogle kaldes Sønderjyllands nye vartegn, består desuden af en autocamperplads med plads til 125 autocampere. Derudover er der  restaurant, café, iscafé, legeplads og en turneringsgodkendt minigolfbane.

Adgangen til tårnet koster 90 kroner pr. person. Børn under syv år er gratis. Man skal bestille tid for at komme op i tårnet.

Fakta om Marsktårnet og tilhørende Marsk Camp

Opførelsen af Marsktårnet i Skærbæk begyndte den 11. maj i år. Et permanent opstillet kamera har fulgt hele processen frem til i sidste uge, hvor tårnet var 14 meter højt. Se på denne 30 sekunders video, hvordan byggeprocessen er skredet frem time for time og dag for dag.

De ni investorer bag projektet