En medarbejder fyret og to fratrådt efter sex-chikane

En er fyret og to medarbejdere er fratrådt efter sex-chikane af kvindelige kolleger på virksomheden Brdr. Hartmann.

Artiklen er opdateret med en korrektion af, at det er en medarbejder, der er opsagt, mens to er fratrådt efter gensidig aftale, samt med en kommentar fra fabriksdirektør Søren Elstrøm.

På grund af sex-chikane af kvindelige kolleger er én medarbejder afskediget og to fratrådt  “efter aftale med ledelsen” på virksomheden Brdr. Hartmannn i Tønder.  Alle tre medarbejdere er mænd. Det skriver JydskeVestkysten.

Fabrikschef Søren Elstrøm bekræfter oplysningerne over for TV SYD og uddyber begrundelsen for fyringen:

- Det er en sag, som vi har vurderet i den samlede ledelse, og ud fra dens substans er det den rigtige sanktion.  Jeg har haft en samtale med den pågældende medarbejder, og vi har handlet hurtigt og konsekvent. Det er jeg glad for, siger Søren Elstrøm, som derudover ikke har flere kommentarer til sagen.

Det har ikke været muligt for TV SYD at få en kommentar fra tillidsrepræsentant på Brdr. Hartmann, Bjarne Christensen, men til JydskeVestkysten fortæller han, at chikanen er foregået på sociale medier og involverer billedmateriale.

Medarbejderne på Brdr. Hartmann er organiseret hos fagforbundet 3F i Aabenraa. Her oplyser faglig sekretær, Lars Toft Damgaard, til JydskeVestkysten, at ingen af de medlemmer, som er chikaneret, har ønsket at stå frem.

Cirka 300 medarbejdere er ansat hos Brdr. Hartmann i Tønder. Virksomheden er storproducent af æggebakker.