Millionprojekt i Brede Å når sin første milepæl

Slørvinger, døgnfluer og vårfluer får snart mere plads i Brede Å. Første skridt i millionprojekt er nu afsluttet.

Nu får dyr og planter bedre levevilkår i Brede Å. 

Det sker, efter at første etape af et større millionprojekt nu er afsluttet. 

Projektet går ud på at etablere fem stryg i Brede Å og Lobæk. Formålet med dem er, at de skal ligne naturlige stryg med lavt vand, hurtig strøm og med en masse sten og grus på bunden. Det bliver gjort, da en del af dyre- og plantelivet i Brede Å lever på iltrige, grusede og lavvandede strækninger i åen - og det mangler der. 

Tre af strygene er blevet etableret, mens de sidste to vil blive anlagt næste år.

Lystfiskerforeningen ved Brede Å har det seneste år arbejdet med at indsamle penge til projektet ved at søge forskellige fonde og tilskudsordninger. Indtil nu har foreningen indsamlet knap to millioner kroner. Projektet ved Brede Å bliver støttet af DTU Aqua i Silkeborg, Danmarks Sportfiskerforbund og Tønder Kommune. 

Borgmesteren i Tønder, Henrik Frandsen, glæder sig også til, at strygene bliver indviet.

- Det er positivt, at forholdene for dyrelivet i Brede Å nu bliver endnu bedre samtidig med, at de ligger i et bynært område til glæde for de lokale og de mange besøgende ved åen, siger Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Projektet vil også blive vist frem for miljøminister Lea Wermelin, når hun mandag den 23. august besøger Tønder Kommune som en del af sin rundtur til de kommuner, der deltager i projektet Danmarks Vilde Kommuner.