Nejtak til ulvezoner

En fåreavler fra Løgumkloster er træt af at området ved Draved Skov er på tale som såkaldt ulvezone.

Efter flere ulveangreb i området omkring Draved Skov, er området nu på tale som ulveområde. Det betyder blandt andet, at fåreavlere og andre, der har fritgående dyr, kan få tilskud til at rejse hegn, der kan beskytte dyrene mod angreb fra ulve. Det er bare ikke nok, mener en lokal fåreavler.

- Det er ikke rentabelt. Hvis jeg sætter fire tråde op, og der er en meter på den anden side, kan det være lige meget, siger Henrik Lausten Drøhse, fåreavler fra Løgumkloster.

- Ulvezoner er ment som en hjælp til fåreavlerne. De kan få tilskud til hegn og vi kan kompensere de tab, som der lides, siger Jan Eriksen, der er formand for Vildtforvaltningsrådet. 

Fire tråde i ulvehegn

Et af problemerne med at hegne får inde er, at de bliver flyttet rundt til forskellige græsgange i løbet af året. Derfor skal hegnet være flytbart. Til al overflod skal hegnet have 4 tråde, hvis det ligger i et ulveområde.

- Ideen med ulvezone er sådan set god nok, jeg kan bare ikke se, hvordan det skal fungere i praksis. Det med de fire tråde er jeg ikke vild med. De (Miljøstyrelsen, Red) skulle komme ud for at se, hvordan det ser ud i virkeligheden. Det kan de ikke fra deres skriveborde, siger fåreavleren fra Løgumkloster.

- Vi er opmærksomme på de særlige problemer, som fåreavlere som Henrik Drøhse har. Vi er i gang med nogle forsøg med nogle store fåreavlere i det midt- og vestjyske, der har de samme udfordring som Henrik. Vi er i felten og prøver at finde nogle løsninger her, siger Jan Eriksen fra Vildtforvaltningsrådet.

Kan leve med at miste et enkelt får

Henrik Lausten Drøhse har selv mistet 19 får til en eller flere ulve, så han ved, hvad han taler om.

- Jeg kan godt leve med, at ulven tager et enkelt får engang imellem, men jeg kan ikke leve med, at den tager nitten. Hvis vi kunne få lov til at gøre noget ved de få problemulve, der er, så er det slet ikke nødvendigt med ulvezoner, fortæller fåreavler Henrik Lausten Drøhse.

Der bliver taget beslutning om den nye ulvezone en gang i det nye år.