New York Times besøgte lille sønderjysk folkeskole

Som det første land i verden har Danmark sendt de mindste elever i skole igen. Det fik New York Times til at besøge Løgumkloster Distriktsskole.

Normalt kan skolen i Løgumkloster maksimalt gøre sig håb om interesse fra TV SYD eller JydskeVestkysten. Men at Danmark som det første land i verden nu har åbnet for, at de mindste kan komme i skole igen, fandt en amerikansk redaktør så interessant, at vedkommende sendte en journalist og en fotograf til den lille sønderjyske folkeskole for at fortælle historien til deres mange millioner læsere.

En artikel i et af verdens største medier New York Times i sidste uge handlede om, at 350 elever i 0.-5. klasse vendte retur til skolen efter en måned i isolation derhjemme.

quote

I er jo pionerer. Så på trods af, at der er kulturelle og praktiske forskelle mellem Danmark og USA, så kan man lære noget af det her i USA.

Patrick Kingsley, international korrespondent for New York Times

- I er de første i verden til at åbne skolerne igen, og det er vi meget interesserede i at følge, siger Patrick Kingsley, international korrespondent for New York Times, der har skrevet artiklen.

Han er bosiddende i Berlin, hvor han og fotografen bestemte sig for at sætte sig i bilen og køre til den sydlige del af Danmark, når de nu ikke kan flyve. 

- I er jo pionerer. Så på trods af, at der er kulturelle og praktiske forskelle mellem Danmark og USA, så kan man lære noget af det her i USA, forklarer Patrick Kingsley.

Skoleeleverne i Løgumkloster sidder langt fra hinanden. Det ved alle læserene af New York Times også nu.
Skoleeleverne i Løgumkloster sidder langt fra hinanden. Det ved alle læserene af New York Times også nu.
Foto: TV SYD

Reaktioner fra læserne

New York Times’ mere end fem millioner digitale læsere i hele verden samt et oplag på ca. en million avisabonnenter har haft mulighed for at kommentere historien fra Løgumkloster på sociale medier.

- Der har været mange reaktioner fra folk, som er nysgerrige og gerne vil vide mere om, hvordan genåbningen i Løgumkloster virkede, fortæller han.

Læserne ville gerne vide, om han troede, at man kunne åbne på samme måde steder andre steder i verden, hvor der ikke er så meget plads og færre lærere, som i Danmark.

- Folk har tænkt, at det her var et godt og optimistisk tegn. Måske betyder det, at vi i vores land, om det så er USA, Storbritannien eller Frankrig, kan gøre som danskerne. Andre har sagt, at det var skørt, og hvad har de gang i?, forklarer Patrick Kingsley.