Pæle skal stoppe bilkørsel på populær strand

En række af pæle i den sydlige ende af Rømø Strand markerer en ny bilfri zone. Den nye afspærring betyder, at naturen nu får frit spil på knap en fjerdedel af stranden.

Naturstyrelsen har opført en pælerække på cirka 1.400 meter i den sydlige ende af Rømø Strand, der markerer den ny bilfri zone.

Fremover vil strandenge og klitter her kunne udvikle sig frit til gavn for sårbare strandplanter og fugle.

Rømø er den største ø i Vadehavet og er internationalt kendt for sine kilometerbrede hvide sandstrande, der hvert år bliver besøgt af turister i stort tal fra ind- og udland.

- Rømø Strand er noget helt særligt. Som et af de eneste steder i Danmark er det tilladt at køre i bil helt ned til strandkanten. Natur og friluftsliv skal gå hånd i hånd og ved at udvide det bilfri område, giver vi sårbare strandplanter og fugle mere ro samtidig med, at det kan komme den stille trafik i form af gående, cyklende og ridende til gavn, siger Bent Rasmussen, skovrider i Naturstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Hele den ni kilometer lange strandkant mellem Lakolk og Sønderstrand har hidtil været bilfrit område, hvor børn og voksne kan færdes til fods langs stranden uden at bekymre sig om at blive generet af biler, windsurfere og strandsejlere.

Holder øje med udviklingen

Det har dog været tilladt at køre i bil cirka 500 meter fra havet bag den yderste klitrække, men denne vej er nu spærret.

På den øvrige strand vil det fortsat være muligt at køre med bil, kite buggy og strandsejler.

Naturstyrelsen vil følge udviklingen i det nye bilfrie område, og den fremtidige overvågning i området vil vise, om det nye tiltag kan være med til at skabe endnu mere spændende natur på Rømø.

Nyt bilfrit område på Rømø