Tidligere borgmester vil i Folketinget for Moderaterne

Tønder Kommunes tidligere borgmester stiller op som folketingskandidat for Moderaterne.

Tønder Kommunes tidligere borgmester Henrik Frandsen har meldt sig under fanerne i Lars Løkkes parti, Moderaterne.

Faktisk vil han ikke nøjes med blot at være medlem af partiet, som han annoncerede 3. august. Han vil også i Folketinget for Moderaterne.

Det oplyser Henrik Frandsen selv til TV SYD.

- Det blev Moderaterne, fordi det er et midterparti, der vil lave et bredt samarbejde. Meningsmålingerne placerer Moderaterne mellem rød og blå og kan være med til at sikre, at vi kan få en regering hen over midten, siger Henrik Frandsen, der også sidder i byrådet i Tønder Kommune for Tønder Listen.

Henrik Frandsen kom i kontakt med Lars Løkke før sommerferien, og de mødtes for at tale om mulighederne for at være i både Tønder Listen og Moderaterne.

quote

Moderaterne er parallelt med Tønder Listen

Henrik Frandsen, folketingskandidat, Moderaterne

Det krævede en del overvejelser hen over sommerferien, men nu har Henrik Frandsen gjort op med sig selv, at det ikke bliver et problem at være i de to partier på samme tid.

- Det er to fuldstændigt forskellige politikområder. Moderaterne er et landsdækkende parti, der laver lovgivning, og Tønder Listen er et lokalt parti, der tager sig af plejehjem, veje og stier. Så Moderaterne er parallelt med Tønder Listen, forklarer han.

Vil prioritere byrådsarbejdet

Selvom Henrik Frandsen skulle komme i Folketinget efter det kommende valg, forsikrer han, at tøndringerne ikke skal være bange for ikke at se den tidligere borgmester i byrådssalen i det sønderjyske.

- Jeg vil prioritere det lokalpolitiske, og det er et spørgsmål om at få min kalender indrettet rigtigt. Jeg har tre politiske møder i Tønder Kommune hver måned, og de står i min kalender. Der kan være noget, der er vigtigt i København, men hvis det overhovedet er muligt, så deltager jeg i møderne i Tønder, siger Henrik Frandsen.

Han oplyser også, at han gerne stiller op for Tønder Listen igen.

Meldte sig ud af Venstre

Henrik Frandsen har ligesom sin partiformand, Lars Løkke, brudt med sit tidligere parti, Venstre.

Henrik Frandsen var medlem af Venstre indtil oktober 2020, hvor han sammen med seks andre Venstre-folk meldte sig ud af partiet og stiftede Tønder Listen efter intern splid i deres gamle parti.

quote

Det her er nok mere en naturlig konsekvens af, at jeg ikke blev borgmester i Tønder igen

Henrik Frandsen, folketingskandidat, Moderaterne

Ved valget i 2021 blev Tønder Listen det største parti i Tønder Kommune, men det var altså ikke nok til at sikre Henrik Frandsen fire år mere på borgmesterkontoret.

Efter en bred konstitueringsaftale med alle kommunens partier med undtagelse af SF og Tønder Listen var det Jørgen Popp Petersen fra Slesvigsk Parti, der fik borgmesterposten.

Henrik Frandsen afviser, at spliden i Venstre er årsag til, at han nu søger mod landspolitik.

- Det her er nok mere en naturlig konsekvens af, at jeg ikke blev borgmester i Tønder igen. Så hvis jeg skal videreudvikle mit politiske engagement, så er Moderaterne et godt sted, for jeg har altid være midtsøgende. Og så kan jeg komme til at bruge min brede erfaring fra lokalpolitik og viceformand i Landbrug og Fødevarer, siger Henrik Frandsen.