Tønder Festival aflyst

Endnu en stor festival i Syd- og Sønderjylland aflyser efter netop afsluttet krisemøde

Tønder Festival aflyser årets festival. Festivalen bliver i stedet erstattet af en række musikoplevelser i Kulturhuset Schweizerhalle i Tønder i perioden 17. til 29. august.

Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

- Vi ønsker ikke at lave en Tønder Festival halvt og gå på kompromis med totaloplevelsen.

- Derfor har vi med tungt hjerte valgt at aflyse årets festival, lyder det fra Maria Theessink, kunstnerisk leder og pressechef for Tønder Festival, i en pressemeddelelse.

quote

Der skal mere end en ond virus til at få os ned med nakken

Maria Theessink, kunstnerisk leder og pressechef for Tønder Festival

Festivalen er en af mange, der har valgt at aflyse i år på baggrund af genåbningsplanen, som kom på plads natten til lørdag. I planen bliver der lagt op til, at der maksimalt må være 2000 deltagere ved festivaler mellem 21. maj og 1. august. Efter 1. august er der lagt op til maksimalt 5000 deltagere.

Andre musikoplevelser holder liv i festivalen

Det er nu anden gang, at Tønder Festival må aflyse, og det var heller ikke uventet, at corona også i år ville komme til at spille en afgørende rolle. 

Derfor står festivalen klar med en 'Plan B': Et arrangement i Schweizerhalle, hvor der kommer til at være koncerter og workshops, der skal holde gang i atmosfæren og fællesskabet fra festivalen.

Canadiske Tami Neilson trak et stort publikum i 2018.
Canadiske Tami Neilson trak et stort publikum i 2018.

– Vi har verdens bedste og mest loyale frivillige, og opfindsomheden er så stor, at vi er ved at revne af stolthed. Da vi samtidig har fået en enorm opbakning fra både danske og internationale kunstnere, så får vi bare endnu en gang bekræftet, at Tønder kan noget helt særligt – og at der skal mere end en ond virus til at få os ned med nakken, siger Maria Theessink.

Alle, der har købt billet til festivalen i 2021, kan få overført den til 2022, eller få pengene tilbage.