Tønder-millioner får hurtigt ben at gå på

Tønder Kommune får i år 12 millioner kroner i økonomisk støtte, fordi kommunen er økonomisk dårligt stillet. Og der er flere bud på, hvad de ekstra millioner skal bruges på.

Når næste års budget i Tønder Kommune skal lægges, så bliver det med 12 millioner ekstra kroner fra staten. 

Som én af 17 kommuner er Tønder Kommune nemlig i kategorien 'særligt vanskeligt stillet', og dermed er kommunen kvalificeret til at få del i Indenrigs - og Boligministeriets pulje på 360 millioner kroner.

Rundt omkring i det politiske landskab i Tønder Kommune, er der forskelige holdninger til, hvordan pengene skal prioriteres.

FAKTA: Særtilskudspuljen

Penge til ældre og udsatte

Står det til Tønders nuværende borgmester, Henrik Frandsen fra Tønder Listen, så skal pengene prioriteres i den lokale ældrepleje. En ældrepleje der også tidligere har fået midler, men ikke nok.

- Ældreområdet er meget udfordret på økonomi. Vi gav noget ekstra sidste år, og jeg tænker kommunalbestyrelsen sikkert også vil tænke på ældreområdet i år, siger Henrik Frandsen til TV SYD.

I Venstre i Tønder Kommune vil man investere i fremtiden, for det med at få ekstra støtte af staten skal ikke være noget, der gentages alt for tit.

- Vi vil forsøge at bruge pengene rigtigt klogt på at sikre, at vi netop får vendt udviklingen, så vi ikke behøver de her penge i fremtiden, siger Mette Bossen Linnet, kommunalbestyrelsesmedlem fra Venstre.

Socialdemokratiet ser gerne flere 'varme hænder', og så skal der et økonomisk fokus på de unge i kommunen, der har det sværest.

- Vi har en ret specifik problemstilling i Tønder med vores unge - i særdeleshed de udsatte unge, siger Harald Christensen, kommunalbestyrelsesmedlem fra Socialdemokratiet.