TV der bevæger dig

Bankdirektør opgiver tocifret millionkrav

Tidligere direktør i Tønder Bank Mogens Mortensen har reduceret sit krav mod konkursboet fra 33 millioner til knap tre millioner kroner, oplyser dagbladet JydskeVestkysten.

Mogens Mortensen opgiver krav på 30 millioner kroner.

Den tidligere direktørs advokat, Mogens Olesen, forklarer til avisen, at han har vurderet, at det ikke er sandsynligt at få det fulde millionkrav igennem.

- Ifølge min klients kontrakt har han krav på pension, men der er ikke penge i boet, og pension er efterstillet alle øvrige kreditorer. Derfor er der ingen grund til at få en dom og betale retsafgift af den, forklarer Mogens Olesen, som nu afventer at få beregnet en ny retsafgift ud fra det reducerede krav.

Skifteretten i Sønderborg påbød i første omgang Mogens Mortensen at betale 75.000 kroner i retsafgift for at få gennemført sagsanlægget.

Kravet på knap tre millioner kroner svarede til en årsløn for den tidligere bankdirektør. Mogens Mortensen har søgt fri proces til at gennemføre erstatningskravet.

Kurator i konkursboet efter Tønder Bank Boris Frederiksen har tidligere afvist ethvert krav fra den tidligere bankdirektør, da han mener, at Mogens Mortensen har misligholdt sin kontrakt.

Købere af spekulative kapitalbeviser i banken i 2009 arbejder stadig på at få erstatning for deres tab på bankrakket med hjælp fra Dansk Aktionærforening.

Banken solgte tilsvarende kapitalbeviser i 2012. Investorerne fik dækket deres tab på dem, da Sydbank overtog dele af Tønder Bank.