1. Januar - Har du også hang til grillmad?

I aftes - nytårsaften - flød sprut, øl og champagne i stride strømme ned i danskernes maver. I dag melder bagsiden af nytårsmedaljen sig så.

Man skulle tro at vi danskere - efter strabadserne i går - og i det hele taget efter julens ædegilder, ville kaste os over gulerødder, sellerie og agurk.

Men nej, vi flokes i stedet i grillbarerne, og fråser i fede pomfritter, pølsemix og burgere. Det skal nemlig helst være fedt og salt.

Vores hang til grillmad den første dag i det nye år, mærker de også på grillbaren Perlen i Skærbæk. Normalt er de tre mand på arbejde sådan en fredag aften, men i dag er der kaldt to mand ekstra på arbejde for at nå at lange de mange menuer over disken.

I følge Camilla Vodder fra Perlen, har mange bestilt på forhånd og afhenter maden mellem klokken 17 og 18.  Tiden i den friske luft skal minimeres.

I følge eksperterne får vi hang til den salte og fede mad, fordi vi især er i underskud af salt. Og junkfood indeholder meget salt.

Saltunderskuddet kommer, fordi vi har drukket alkohol, vi bliver dehydrerede, og så kommer tømmermændene. Derfor synes mange, det er ekstra lækker med den salte og fede grillmad.