Ældre læger i "Udkantsdanmark" scorer kassen

Manglen på praktiserende læger i flere udkantsområder får Region Syddanmark til at hive den store tegnebog op af lommen og betale ældre læger for at blive i jobbet.

Spøgelsespatienter

Problemet med praktiserende læger er nu så stort, at det er blevet en daglig kamp i Region Syddanmark for at undgå "spøgelsespatienter". Patienter, der ikke er tilknyttet en praktiserende læge. Værst ser det ud i Tønder, Varde, Brørup og Ølgod.

Ølgod mangler

I Ølgod burde der være fem praktiserende læger. Der er kun tre. Heraf er den ene nu 71 år, hvis aftale med Region Syddanmark udløber til august næste år. Manglen i Tønder har gjort, at flere læger er rykket  sammen i et fælles lægehus i det tidligere Tønder Sygehus.   

18 aftaler

116 læger i Region Syddanmark er over 63 år. Mange af dem vil snart gå på pension. Hvis de altså ikke tager imod tilbuddet om økonomisk tilskud mod at blive længere i deres praksis og eventuelt modtage flere patienter. Region Syddanmark har 18 aftaler med ældre læger.
Aftalerne er med læger i Tønder, Nordborg, Skærbæk, Esbjerg, Fanø, Bramming, Gørding, Brørup, Varde, Sønder Omme, Ølgod og Nørre Nebel.