TV der bevæger dig

Anbefaler fortsat at koge vandet i Løgumgårde

Drikkevandsforurening i Løgumgårde er ikke alarmerende, men myndighederne opretholder indtil videre anbefaling om at koge vandet.

Foto: colourbox.com

Løgumgårde Vandværks forbrugere bør fortsat koge drikkevandet, inden de bruger det til madlavning og personlig hygiejne.

Sådan lyder opfodringen fra Tønder Kommune, efter at der er konstateret en forurening af vandet fra vandværket i Løgumgårde.

- Vi kender endnu ikke præcist forureningens beskaffenhed, men vi ved med sikkerhed, at der ikke er tale om noget livstruende. Situationen er ikke alarmerende. Men da der er konstateret for høje kimtal, anbefaler vi for en sikkerheds skyld fortsat at koge vandet, siger miljømedarbejder Niels Ole Baecher fra Tønder Kommune.

Kimtal er udtryk for en bakterieforekomst i drikkevandet. Der bliver taget nye prøver af vandet i dag. Resultaterne ventes i løbet af et par dage og vil blive offentliggjort hurtigst muligt.

Vandværket har informeret de mest sårbare grupper direkte, men situationen er ikke så alvorlig, at der har været grundlag for direkte, personlig kontakt til samtlige ca. 300 forbrugere. Til gengæld er der informeret via presse, hjemmeside og sociale medier.

- Især på de sociale medier kan vi se, at brugerne er rigtig gode til at dele oplysningerne. Vi er glade for at, borgerne bruger de sociale medier aktivt og hjælper hinanden med at få udbredt kendskabet til situationen, siger Niels Ole Baecher.