TV der bevæger dig

Asylcenter plyndret af tyve

Nyt asylcenter i Toftlund plyndret dagen før de første asylansøgere skulle flytte ind. Vagtværn hyret. Det skriver JydskeVestkysten.

Bygningerne var inden renoveringen blevet kraftigt beskadiget af hærværk. Nu har tyve trængt ind.

Natten til i dag mandag har ukendte gerningsmænd plyndret asylcentret.

25 splinternye fjernsyn - heraf et kæmpe tv på 50 tommer - og seks nye computere er stjålet. Det er planen, at asylansøgerne kommer i morgen tirsdag.

Tyvene er kommet ind til de eftertragtede varer gennem en rude til asylcentret fællesrum. Herefter er en dør til et depotrum uden vinduer brudt op.

Centerleder Rikke Ørnberg ærgrer sig godt og grundt over tyveriet, der altså blev opdaget godt 24 timer før de første beboere rykker ind.

- Jeg er godt træt af det, konstaterer Ørnberg, der sammen med en række håndværkere har haft yderst travlt med at færdigrenovere centret, der består af 28 værelser, siger hun til JydskeVestkysten.

Da asylcentret ligger gemt af vejen på Tankegangen har tyvene haft arbejdsro til at slæbe effekterne væk. Lederen af lokalpolitiet i Tønder, Svend Erik Paulsen, bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse om tyveri. Her har man en teori om, at der har været flere involverede.

- Det kræver lidt at slæbe 25 fjernsyn væk. Det har heller ikke kunnet ligge i bagagerummet på en almindelig bil, siger Svend Erik Paulsen, der gerne hører fra personer, der har hørt eller set noget mistænkeligt i området mellem søndag kl. 21, hvor sidste håndværker forlod området, til mandag morgen kl. 7.

Rikke Ørnberg har nu for første gang i karrieren som asylansvarlig hyret vagtværn for at holde øje med flygtningecentret.

- Heldigvis kan det ikke være asylansøgerne, for de er ikke kommet endnu, siger hun med et smil på læben.

 

De første af 100 asylansøgere flytter ind på Tankegangen tirsdag.

Her ventes der seks familier.
Onsdag følger 44 enlige efter.
Der er i alt 28 værelser og et stort fællesrum i centeret. '

Kilde: JV