TV der bevæger dig

Balloner sætter Tønder Festival i gang

Har du halm i træskoene og uro i dansefødderne? Så er det tid til årets Tønder Festival, der åbner torsdag kl. 12.00 og præsenterer over 60 kunstnere og musikere i løbet af de næste fire dage.

09:05

Foto: Johannes Bjerg Hansen, TV SYD

1 af 6

900 blå balloner er sendt på himmelfart for at markere starten på årets Tønder Festival. Igen står de næste fire dage på folkemusik fra Danmark, USA, Canada, Irland, Skotland - og Orkneyøerne.

Især canadierne er mødt talstærkt frem på festivallens scener, for i år er Canada i fokus. En af de mange canadiere på årets festival er Canadas ambassadør i Danmark, André Francois Giroux, der får æren af at åbne den 41. Tønder Festival.

Udover masser og masser af folkemusik kan deltagerne på festivalen nyde, at der i år er masser af nye tiltag. Blandt andet forskellige kunstprojekter og en kolonihave med liggestole og parasoller.

Hvis man har fået blod på tanden, halm i træskoene og uro i dansefødderne, så sender TV SYD 8 minutter om festivalen i udsendelsen 19.30'eren og en times live på TV SYD+ fra kl. 19.55.

00:16 Luk video

VIDEO: Se festival-deltagerne sende balloner til vejrs ved Tønder Festival. (Varighed: 0:16 min.)

Mest sete på tvsyd.dk