TV der bevæger dig

Brandmænd kan få stød af solceller

Store flammer og solcelleanlæg på taget er en dårlig kombination. Specielt når solen skinner. Brandmænd risikerer at få stød, når de sprøjter vand direkte på solcellerne.

00:52

Beredskabschef Jacob Christensen, Tønder: En ny risiko.

Brandmænd risikerer at få stød, hvis de sprøjter vand direkte på solceller. (Arkivfoto)

1 af 3

- Det er en ny udfordring for os, og det kan være til fare for brandmandskabet, siger Jacob Christensen, der er beredskabschef hos Tønder Brandvæsen til DR Syd.

Spørgsmål om tid

Tønder Brandvæsen har endnu ikke erfaringer med den slags brande, men i følge Jacob Christensen, så er det kun et spørgsmål om tid. Men når det så sker, så kan de drage erfaringer fra deres kollegaer på den anden side af grænsen.

Tønder Brandvæsen er nemlig en del af projektet Beredskab uden Grænser, som handler om hjælpe hinanden på tværs af grænsen.

Erfaringer

- Det ville være oplagt at drage nytte af hinandens erfaringer, specielt fordi der er så mange flere solcelleanlæg syd for grænsen end her, så de har givetvis flere erfaringer, siger Jacob Christensen til DR Syd.

Der en endnu ikke retningslinjer til brandmændene herhjemme, som der er i Tyskland, men der er netop nedsat en arbejdsgruppe, som har retningslinjerne klar ved årsskiftet.