TV der bevæger dig

Canadisk scoop og dansk topnavn

Tønder Festival har sikret sig et canadisk scoop til årets festival og et dansk topnavn, nemlig Mads Langer.

Mads Langer på Tobakken i Esbjerg. (Foto fra hans officielle fanside)

Festivalen venter sig meget af specielt The Barr Brothers fra Montreal. De spiller indie-americana-musik og har høstet stor anerkendelse i USA.

- Vi blev gjort opmærksom på The Barr Brothers af Edmonton Festivalen i Canada,siger Anni Lehmann fra Tønder Festival. Deres instrumentering er spændende, musikken varierer fra rå blues til det mere sfæriske og er præget af mødet mellem musikere med en klassisk baggrund og en mere roots-americana baggrund. Vi glæder os til at præsentere dem i Tønder.

Åbne

- Tønder har altid været en festival, som tør booke nye navne, der ikke er kendt endnu, men som festivalen tror på og ønsker at give en chance.

- Vores publikum ved det, de er åbne og har gennem årene fået mange store oplevelser på den baggrund, tilføjer hun.

Dansk topnavn

Festivalen venter sig også meget af det danske topnavn, Mads Lander. Lige nu befinder sangeren og sangskriveren Mads Langer sig i en gevaldig tur op ad stigen.

Hans fjerde album "In These Waters" udkom 4. marts i år og bringer den 29-årige sangskriver på turné i hele landet. Og Mads Langer er på scenen til den store X-Factor finale fredag aften.

Det er ikke første gang, Mads Langer er på Tønder: Han var her i 2008 i et projekt sammen med blandt andre pianisten Nikolaj Busk, og sangskriveren og guitaristen Jens Lysdal og violinisten Bjarke Falgren.

Se video med topnavn

Du kan finde en video med et af topnavnene her.

Mere kultur