TV der bevæger dig

Danmarks største vindmøllepark er på vej - købsaftaler på 41 ejendomme er lavet

Danmarks suverænt største vindmøllepark på land skal placeres på begge sider af grænsen mellem Tønder og Esbjerg kommune. Aftaler om opkøb af 41 ejendomme er på plads.

Den nye vindmøllepark vil blive landets største. Arkivfoto.

Projektet omfatter 48 vindmøller, der er næsten 150 meter høje. 18 møller på Esbjerg-siden og 30 møller på Tønder-siden.

Da der ikke kan bo mennesker midt i et vindmølleområde, medfører planen, at i alt 41 ejendomme skal opkøbes af de to selskaber, der skal opføre og drive parken. Selskaberne er Wattenfall (Tønder) og SE Blue Renewables (der er halvt ejet af SE og halvt af pensionsselskabet PFA) i samarbejde med Wind One.

Selskaberne bekræfter overfor TV SYD, at samtlige aftaler er i hus i form af opkøb eller option på opkøb.

 

Læs også Her skal 48 kæmpevindmøller stå

 

Det bliver dermed den største folke-flytning i vindmølleindustriens historie. I stedet for at lade møllerne vige for mennesker, så er princippet her at lade de nuværende beboere flytte, hvad de altså allerede har accepteret frivilligt.

Trods den frivillige flytning, så vækker planerne alligevel kritik hos de borgere, der bliver naboer til vindmølleprojektet.

Thorkild Bork Hansen, der bor i Rejsby, mener, at kommunerne svigter lokalsamfundene ved at tillade opstilling af vindmøller i et kæmpeområde. Det vil føre til affolkning og måske fjerne grundlaget for Rejsby og Roagers fremtid - måske eksempelvis fjerne grundlaget for, at der fremover er en kirke i området.

Se mere i TV SYD torsdag aften kl. 19,30, hvor også repræsentanter for selskaberne bag den nye vindmøllepark medvirker.

Mest sete på tvsyd.dk