Dansk Folkeparti: Sæt et grænsehegn op tværs gennem hele Sønderjylland

Efter en studietur til grænsen mellem Ungarn og Serbien har Dansk Folkeparti fundet en grænsemodel, som bør kopieres på den dansk-tyske grænse. Det mener partiets gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen

- Vi er meget begejstrede i Dansk Folkeparti over det, vi har oplevet i Ungarn. Modellen er en-til-en den, som vi foreslår, at man indfører mellem Danmark og Tyskland, siger Anders Vistisen til Politiken.

Modellen består af en fysisk barriere i form af et tre meter højt grænsehegn med pigtråd, bevægelsessensorer og overvågningskameraer. Grænsehegnet mellem Ungarn og Serbien er kombineret med asylbehandling på grænsen i såkaldte transitzoner, hvor asylansøgere er frihedsberøvet, mens deres sager behandles. Transitzonerne er eneste adgang til at søge om asyl.

Den ungarske model indebærer, at asylansøgerne frihedsberøves i containerlejre, mens deres asylansøgning behandles. Og der er ingen øvre grænse for sagsbehandlingstiden.

Politikere i EU og en række internationale interesseorganisationer har udtrykt udtrykt hård kritik af systemet, og herhjemme har Flygtningenævnet netop afgjort, at forholdene for asylansøgere i Ungarn er for usikre til, at Danmark kan sende asylansøgere dertil. Men kritikken gør ikke indtryk på Dansk Folkeparti.

- Det er da ikke luksus på nogen måder, men forholdene var ganske fine til formålet, som er at tilbageholde mennesker, indtil deres asylansøgning er afgjort, siger Anders Vistisen til Politiken.