Datastue på vej mod pris

Frivillig indsats i Fristedet og IT-huset i Agerskov sørger for at børn og voksne får gratis hjælp til de mange udfordringer, de kan møde på Nettet.

Hver dag kommer der 10-12 unge her. Fra 3.-klasses alderen og opefter. De får hjælp til lektier, til spil og sågar til at få spist lidt.  Hver torsdag er der "Ældre hjælper ældre", hvor voksne borgere får hjælp til at finde du af, hvad der er op og ned på myndighedernes hjememsider og til at kommunkere med børn og børnebørn.

Nu er Fristedet og IT-huset i Agerskov af Digitaliseringsstyrelsen blevet nomineret til en national IT-pris med projekt "Opgradering" I konkurrence med fire andre nominerede i kategorien "Årets frivillige digitale initiativ".
  
En af de frivillige er Flemming Borg:

- Vi har heldigvis en god søgning af både børn og voksne. Men vi kan også tilbyde en datastue med blandt andet 12 computere og en bærbar så vi kan tage ud og undervise, siger han til TV SYD.   

Han er glad for nomineringen:     

- Det er vi da stolte af. At få national anerkendelse er et stort skulderklap for et lille lokalt initiativ som vores, siger Flemming Borg.

Denne IT-pris - og to andre - uddeles den 19. november i København.